субота, 30 вересня 2017 р.

27 вересня в рамках книжкової

толоки в бібліотеці відбувся майстер – клас з малювання акварельними фарбами. Вчитель – професійний художник Маріанна Маслова. Малювали  в стилі монотипія. Це різновид графіки, виконаний шляхом малювання на гладкій поверхні, яка не поглинає фарби. Після нанесення малюнка він переноситься на лист паперу шляхом притискання з наступним домальовком пензлем. 


27 вересня. Книжкова толока.

Книжкова толока виправдала наші сподівання. Книжки, клоуни, розіграші, вікторини для дітей і дорослих, призи і подарунки, музика, майстер - клас з акварелі,  виставка живопису Маріани Маслової і невідомі малярні роботи Петра Панча. Все це додало хорошого настрою, позитивних емоцій, нових вражень про можливості бібліотеки і бібліотекарів, а багато хто знайшов собі книжки до душі.
 На толоку завітали родичі письменника П.Панча - правнучка Тетяна Рилеєва з праправнучкою Олександрою.

Свято відбулось. Всі в захваті!



Маловідомі сторінки творчості

письменника... багатогранність і талант...

Правнучка П.Й.Панча – Тетяна Григорівна Рилєєва люб’язно надала нам малюнки письменника. Ми відцифрували копії і виставили до Всеукраїнського дня бібліотек. 

субота, 23 вересня 2017 р.

Запрошуємо до бібліотеки

Щойно отримали від партнерів  поліграфічного підприємства «Геопринт» матеріали для вручення учасникам заходів Книжкової толоки, що відбудеться 27 вересня на Великій Васильківській,90 о 15:00. Запрошуємо охочих спробувати  завоювати призи власними  знаннями. Сподіваємось, що бібліотека ім. П.Й.Панча  своїми ресурсами, книжковим фондом стане вам у пригоді.

У рамках вшанування пам'яті жертв

політичних репресій 1937 – 1938 років, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті бібліотека ім. Петра Панча розкрила для відвідувачів бібліотеки невеличку історичну довідку про найбільш відому жертву сталінського терору 1937 – 1938 років в Україні і за її межами - Євгена Михайловича Коновальця. Ця видатна людина створила найуспішніший український політичний проект минулого століття - Організацію

субота, 2 вересня 2017 р.

Петро Панч. Розповідає Тетяна Рилєєва


Його ім'я носить наша бібліотека.
Чи не найважливішою подією цього року в бібліотеці було знайомство з правнучкою визначного українського письменника Петра Йосиповича Панча - Тетяною Григорівною Рилєєвою. До бібліотеки вона прийшла зі своїми доньками - Настею та Сашунею. Пані Тетяна погодилась розповісти про Петра Йосиповича Панча. Це перше відео. Попереду багато проектів!