вівторок, 25 липня 2017 р.

З Днем народження, Богдане!

25 липня народився Герой Небесної Сотні, Герой України. Богдан Сольчаник
Вічна пам'ять і слава Герою! Герої не вмирають!

Брат про брата...

пʼятниця, 21 липня 2017 р.

Пам’яті Богдана Сольчаника

Богдан Сольчаник - Герой України, Герой Небесної Сотні

"Кухні мого покоління". Читає активістка Майдану, волонтер Івона Костина.

вівторок, 18 липня 2017 р.

Богдан Сольчаник. "Кухні мого покоління".

Читає  поет,  композитор,  лауреат міжнародних премій Ірина Рябчун.

Пам’яті Богдана Сольчаника

25 липня народився Герой Небесної Сотні, Герой України. Богдан Сольчаник. Вічна пам'ять і слава Герою! Герої не вмирають!

Богдан Сольчаник. Де моя революція? Читає Євгенія Більченко

неділя, 2 липня 2017 р.

БЖ студія Євгенії Більченко.

25 червня відбувся черговий вечір авторської поетичної студії Євгенії Більченко. В вечорі виступили молоді і відомі поети: Еліна Свенцицька, Ася Шевцова (Харків), Олег Максименко, Світлана Ткаченко, Вероніка Черкасова, Вячеслав Рассипаєв, Віктор Дикий, Юлія Холод, Тетяна Біла-Шевченко, Дана Маслюк, Олександр Губенко, Настя Вощева, Соня Климович, Володимир Петров та ін. Окрасою вечора став виступ самої Євгенії Більченко. Вона по-дружньому коментувала  виступи поетів, радила, пропонувала, рекомендувала.

































Нащадки Петра Панча в бібліотеці його імені. Літні зустрічі в бібліотеці.

21 червня до бібліотеки завітали дорогі гості – родичі Петра Йосиповича Панча, що проживають в Києві. Правнучка Тетяна Григорівна Рилеєва і праправнучки Олександра і Анастасія подарували бібліотеці фотографії свого славетного родича. Розповіли про сімейні корені, про невідомі малярні роботи Петра Йосиповича, про вшанування і збереження спадщини відомого українського письменника. Праправнучка Анастасія підготувала гравюри за твором «Гомоніла Україна» Петра Панча і до дня народження письменника ( 4 липня) ми отримаємо безцінні копії гравюр, - сучасне прочитання твору Петра Панча . Наші бібліотекарі добре знають життєвий і творчий шлях письменника Петра Панча. Ми представили книжкову виставку, присвячену Петру Панчу, розповіли гостям про матеріали, що є в архівах бібліотеки і попросили у родичів допомоги у зібранні документів про життєвий і творчий шлях письменника, а саме: фотографії з Всесвітнього конгресу на захист культури, що відбувся в Парижі, малярні роботи Петра Панча.