середа, 31 травня 2017 р.

30 травня закінчила свою роботу одна із груп, що вивчали англійську мову.

Заключне заняття відбулось в кінотеатрі "Кінопанорама".  З вересня продовжимо навчання.


30 травня в товаристві "Знання" відбулась зустріч з Героєм України Левком Лук'яненко.

 Бібліотекарі бібліотеки ім.П.Й.Панча взяли участь у заході. Левко Григорович розповів про шлях України до незалежності, який прокладав своїм важким життям сам Левко Григорович, про соратників і ворогів на шляху до перемоги, про своє бачення майбутнього України, відповів на численні запитання слухачів. Спілкування з такою світлою і позитивною людиною допомагає усвідомити місце кожного громадянина в сучасній Україні, а, головне, ніколи не зупинятися на дрібницях - тільки вперед до перемоги України




28 травня відбувся черговий вечір авторської поетичної студії Євгенії Більченко.

 В вечорі виступи молодих і відомих поетів: Романа Бабака, Олега Максименко, Вадима Волкова, Назара Східного, Вячеслава Рассипаєва, Віталія Єгорова, Юрія Анісімова, Аркадія Веселова, Андрія Бурлакова, Анатолія Моштанова, Олега Тернопольського та ін. Окрасою вечора став виступ самої Євгенії Більченко, яка прокоментувала всі виступи поетів дружніми порадами, побажаннями і рекомендаціями. Як завжди, зачаровує могутній ентузіазм молоді. Вірші, покладені на музику, а головне багато чудової поезії. Студія працює кожної останньої неділі місяця з 15:00 до 18:00.


Сузір'я імен українських вчених

Пропонуємо книжкову виставку «Сузір’я імен українських вчених», присвячену Дню науки в Україні.

























День науки був встановлений в 1997 році і відзначається у третю суботу травня. Національна Академія Наук України була заснована 27 листопада 1918 року під час гетьманату  ПавлаСкоропадського.

понеділок, 29 травня 2017 р.

Холодний Яр

- символ нескореності в боротьбі за незалежність (до 100-річчя Української революції 1917 -1921 років)




У рамках відзначення 100-річчя Українсь
кої революції  1917-1921 років пропонуємо книжкову виставку « Холодний Яр – символ нескореності в боротьбі за незалежність »  У зв'язку з революцією жителями села Мельники Чигиринського повіту Київської губернії ( нині Чигиринського району Черкаської області ), на прохання ігумені, щоб вберегти православний Мотронинський монастир від пограбування, було створено загін самооборони. До складу загону входило 22 особи. У 1919 році загін перетворився на полк. Полк увесь час поповнювався, його чисельність досягала 2000 осіб.                                                                           

Про нашу бібліотеку дізнаються в регіонах України.

24 травня наша бібліотека приймала колег - фахівців відділів мистецтв бібліотек України для юнацтва. Після представлення роботи бібліотеки ім.П.Й.Панча відбувся збірний концерт, в якому виступили студенти і викладачі Київської дитячої Академії мистецтв, митці-волонтери: Ліза Жарікова, Олег Андрос, Сергій Пономаренко та інш.


23 травня 2017р

 відбувся черговий майстер-клас з фотографії "Зупинити мить"


вівторок, 23 травня 2017 р.

21 травня в бібліотеці

відбувся майстер-клас з малювання. В цей день вперше вчились малювати пастельними олівцями

понеділок, 22 травня 2017 р.

Свято у нашому дворі

20 травня відбулось чергове свято у нашому дворі. Програма заходів була насичена і різноманітна. В рамках свята проведені: презентація книжкової виставки «Сузір’я імен українських вчених» (20 травня - День науки), книжкова виставка «Наш Київ столичний красивий в вічний», дитяча еко-гра «Життя в гармонії з природою», яку провела Юлія Оленич, швейний кооператив ReSew провів апсайклінг з виготовлення екоторб ( Тоня Мельник і Маша Лук’янова), багато музики гурту AndrosLand (Олег Андрос – журналіст, еко-активіст) пісні, читання поезії, перегляд літератури. Змістовне дозвілля, нові враження, чудові емоції – все це враження від свята в нашому дворі. Запрошуємо до співпраці.




неділя, 21 травня 2017 р.

Пропонуємо книжкову виставку

« Чи бажають українці повторення сталінської епохи ? », присвячену Дню пам'яті жертв політичних репресій.
День пам'яті жертв політичних репресій відзначається з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства. Це щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. З кінця перебудови саме в Биківні, місті поховань десятків тисяч громадян України – жертв комуністичного терору, 

середа, 17 травня 2017 р.

Пограємо? 14.05.17 в бібліотеці


Зоряний час Симона Петлюри, творця української армії.


























16 травня 2017 р. в бібліотеці  ім. Петра Панча був проведений черговий  захід в рамках вшанування  100-річчя Української революції  під назвою « Зоряний час Симона Петлюри, творця української армії », присвячений 100-річчю обрання Симона Петлюри головою Українського генерального військового комітету.  Відвідувачів бібліотеки ознайомили з ходом  І Всеукраїнського військового з’їзду, який відбувся у Києві 5-8 травня 1917 р. ( за старим стилем ) і представляв 993 400 солдат-українців.  Цей  з’їзд однозначно висловився за негайне « оголошення принципу національно-територіальної автономії  України », українізацію армії, майбутнє перетворення її на народну міліцію ( після закінчення війни ). З доповіддю « Про націоналізацію війська » виступив Симон Петлюра.

вівторок, 16 травня 2017 р.

15.05.17 черговий майстер-клас для дачників.

 Цього дня говорили про квіти. Вчились доглядати за трояндами: обрізувати, підживлювати, поливати. Приділили увагу профілактиці захворювань та секретам цвітіння. Своїм досвідом поділилась пані Люба в якої троянди квітнуть від ранньої весни до пізньої осені. Також вона представила присутнім квітку стрептокарпус. Розповіла особливості його вирощування та догляду. Нагадуємо зацікавленим, що наступне заняття в жовтні. Завдання на літо:  вирощувати високі врожаї, фотографувати вирощене.


понеділок, 15 травня 2017 р.

Миколі Костомарову – 200 років


























Книжкова виставка « Автор програмного документа Кирило-Мефодіївського братства », присвячена 200 - річчю від дня народження Миколи Івановича Костомарова (17.05.1817 - 19.04.1885).  
Микола Костомаров ( літературний псевдонім Ієремія Галка, Іван Богучаров та інші ) – громадський і політичний діяч, історик, археограф і архівознавець, фольклорист і етнограф, письменник, літературознавець, критик. Майже весь радянський час твори Костомарова, який започаткував розробку філософії української ідеї, в Україні не друкувалися. В середній школі на нього був навішений ярлик буржуазно-ліберального діяча, який шукав класового примирення і ідеалізував давнину, а отже саме тому українська буржуазно-націоналістична історіографія взяла на озброєння його постулати.

Дарунок бібліотеці

Щойно отримали дарунок від користувачки бібліотеки Асі Рибіної - переклади всесвітньо відомих авторів. Дякуємо! Чекаємо на 12-томник Лесі Українки. Приходьте, читайте!



вівторок, 9 травня 2017 р.

Бібліотекар інформує

7 травня в бібліотеці ім. Петра Панча з користувачами бібліотеки говорили про письменників – воїнів. Говорили про учасників Першої світовій війни - Ернеста Хемінгуея, Еріх Марія Ремарка, проте більше говорили про участь у війні та творчість українського письменника Йосипа Турянського та його твір «Поза межами болю» – про участь автора у війні та події полону. Про учасника Другої світової війни - киянина Віктора Нєкрасова та його повість «В окопах Сталінграду» - про оборону Сталінграду в 1942 – 1943 рр. Представляли творчість письменника – воїна Бориса Гуменюка та його книги про війну АТО, зокрема "Вірші з війни" і“Блокпост”.


четвер, 4 травня 2017 р.

Перемога в нашій пам'яті.



Воєнними дорогами чотирьох Українських фронтів.
Від дніпровського Правобережжя до Відня, Праги та Берліну проліг бойовий шлях фронтів, які увійшли в історію під назвою «Українські». У лавах Червоної Армії воювало 6 млн. українців. І вони звільнили Європу та світ від нацистської чуми.
З 20 жовтня 1943 року Воронезький, Степовий, Південно-Західний і Південний фронти були перейменовані відповідно в 1-й, 2-й, 3-й та 4-й Українські фронти.
1-й Український фронт. Війська фронту в першій половині листопада 1943 року провели Київську стратегічну наступальну операцію, в ході якої 6 листопада звільнили Київ. В січні-лютому 1944 року фронт брав участь у Корсунь-Шевченківській операції. Провівши Проскурівсько-Чернівецьку операцію 1944 року, війська фронту відійшли до Карпат.1944 рік – Львівсько-Сандомирська стратегічна операція. У січні 1945 – Сандомирсько-Сілезька операція, звільнені південні райони Польщі і форсований Одер. У березні 1945 року силами фронту була здійснена Верхньосілезька операція. Далі, в квітні-травні війська фронту взяли участь у Берлінській, а потім у Празькій стратегічних операціях.
2-й Український фронт. У жовтні-грудні 1943 року провели операцію по

середа, 3 травня 2017 р.

30 квітня відбувся урок живопису

 Черговий майстер – клас з малювання «Відкрийте у собі художника» відбувся в неділю 30 квітня одночасно  в бібліотеці ім. П.Й.Панча та  Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці. Рекомендації з техніки малювання отримували по скайпу від керівника проекту Наталії Андрущенко. Змальовували балерину художника Едгара Дега на кольоровому папірі олівцем протилежного  кольору по таблиці поєднання кольорів.


Виставка живопису Маріанни Маслової "Міфи про квіти"