четвер, 27 квітня 2017 р.

Книги проти жорстокості й насилля

До Всесвітнього дня книги і авторського права  бібліотека ім. Петра Панча запропонувала своїм читачам  книжкову виставку « Книги проти жорстокості, несправедливості й насилля ». Вона складається з двох частин. В першій представлені матеріали, які розповідають про історію цього свята, традиції святкування, методичні вказівки з дисципліни « Інтелектуальна власність » та деякі інші книжки з питань інтелектуальної власності в Україні і в світі, окремо поданий витяг з Закону України « Про авторське право і суміжні права ». 

У другій частині представлені окремі твори, які рекомендують школярам і студентам для того, щоб вони творили добро в світі, могли гідно досягати поставленої для себе мети.  Україна переживає зараз важкі часи. Зараз найбільших страждань нам завдає війна на сході України.


понеділок, 24 квітня 2017 р.

Відбувся майстер – клас з петриківського розпису.

Петриківський розпис – українське декоративно – прикладне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка. Походження петриківського розпису пов’язують з козацтвом. Петриківка – це не лише народне мистецтво, що зберігає традиції оздоблення українського житла, але й сучасний живопис, який розвивається та набуває нових рис.  5 грудня 2013 року петриківський розпис було включено до нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.
Майстер – клас провела студентка КНУ ім.Т.Г.Шевченка Наталія Невінчана.



Майстер – клас з фотографії «Зупинись мить»

Майстер – клас з фотографії «Зупинись мить» провів відомий фотограф Артем Галкін. Опановували основи композиції в пейзажній фотографії. Згадали правило золотого перетину та правило третин. Артем наголосив на тому, що в фотографії бажано показувати перспективу і масштаб, а  художній фотографії варто використовувати погодні умови. Майстер поділився власним досвідом коли краще фотографувати вранці і ввечері, щоб світло розсіювалось м’яко і збоку та інші.


четвер, 20 квітня 2017 р.

Перший крок відродження нації

 18 квітня користувачам бібліотеки   було представлено історичну довідку «Перший крок відродження нації по шляху державності» ( до 100-річчя Всеукраїнського Національного Конгресу).  Бібліотекар Редько А. Г. ознайомив відвідувачів з подіями сторічної давнини, які мали місце в Києві 17 – 21 квітня 1917 року. Саме тоді в

неділя, 9 квітня 2017 р.

Франц Шуберт. Соната ля мінор

Виконують Єва Товщик (скрипка) і Анна Наконєчна (фортепіано). Автор проекту – для скрипки і фортепіано Ірина Рябчун. Київська дитяча Академія мистецтв.

пʼятниця, 7 квітня 2017 р.

Слухаємо Франца Шуберта

Франц Шуберт. Двійник. На вірш Генріха Гейне.
Виконує Юрій Мамчук, акомпонує Володимир Гліватський. Автор проекту – Ірина Рябчун. Київська дитяча Академія мистецтв.