понеділок, 20 лютого 2017 р.

20 лютого в бібліотеці ім.Н.Забіли презентували книжкову виставку "Україна - нація героїв"

Три роки Україна живе іншим життям, іншими цінностями після  подій, які розділили історію нашої країни на до і після.  До дня вшанування трагічних подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року в бібліотеці організована книжково - ілюстративна виставка  « Україна – нація героїв».                                 Матеріали виставки  подані у трьох розділах: «Розстріл в прямому ефірі ”, « Просто пам’ятайте мене» та «Бібліотека пам’ять збереже».                                                                             Виставку «Україна – нація героїв» бібліотекарі Недбайло Н.І. та Редько А.Г. презентували в бібліотеці ім. Н.Забіли. Розповіді бібліотекарів вразили присутніх   своєю щирістю та відвертістю. Читачі та колеги вдячні бібліотекарям бібліотеки ім.П.Панча за масив зібраних в бібліотеці документальних матеріалів, які надали рідні, друзі загиблих на Майдані.




пʼятниця, 17 лютого 2017 р.

15 лютого в бібліотеці говорили про Андрія Кокотюху.

15 лютого в бібліотеці говорили про Андрія Кокотюху. Письменника, що мріяв стати бібліотекарем.
 Андрій Кокотюха – автор майже 50 книг і великої кількості сценаріїв.  Книги Кокотюхи видавали практично всі сучасні видавництва. Неодноразово отримував нагороди на конкурсі Коронація слова.                          
Бібліотекар Наталія Іванівна розповіла присутнім про сучасного українського письменника, про його твори, що є в бібліотеці, наголосила на широкій зацікавленості читачів творчістю А.Кокотюхи, створила атмосферу комунікації та обміну думками.



середа, 15 лютого 2017 р.

Мій Майдан. Володимир Пастушок. Частина 2


Мій Майдан. Розповідає сотник Володимир Пастушок ч1


Мій Майдан. Розповідає Сергій Мерчук. Ч. 2


Мій Майдан.ч1 Розповідає сотник Самооборони Майдану Сергій Мерчук


Мій Майдан Розповідає активістка Майдану Івона Костина Ч3


Мій Майдан Розповідає Івона Костина ч2


Мій Майдан. Розповідає Івона Костина ч.1


понеділок, 13 лютого 2017 р.

Зимнього вечора в бібліотеці



















































































До року Японії в Україні.

В рамках року Японії в Україні в бібліотечному кіноклубі «Книги і кіно» дивились японський повнометражний аніме-фільм  режисера Міядзакі Хаяо «Сен та Чіхіро в полоні у духів», або «Віднесені привидами». Цей фільм став однією з найкращих робіт Міядзакі.
Після того, як фільм «В полоні у духів» отримав премію Оскара за кращий повнометражний анімаційний фільм на 75-й щорічній церемонії вручення нагород Американської академії кіномистецтва у 2003 році, японські анімаційні фільми (аніме) відразу ж здобули всесвітню славу. В Азії аніме-серіали «Дораемон» та «Драконячі кульки» відомі більше, ніж анімаційні фільми Діснея.
Перший японський анімаційний фільм було знято близько 90 років тому, а зараз Японія є світовою столицею аніме. Аніме переросли в кіноіндустрію та цілу поп-культуру і шанувальниками аніме стають люди з різних куточків світу.


Різдвяні свята

Спудейськие братство НаУКМА вітає читачів та працівників бібліотеки з Різдвяними святами (музичні фрагменти).

Як в нації вождя нема, тоді вожді її - поети. До 120 - річчя від дня народження Євгена Филимоновича Маланюка.

Євген Маланюк – найвизначніший поет української еміграції, перекладач, культуролог, літературознавець, критик і публіцист. Євген Маланюк – автор багатьох поетичних збірок. Він написав цілу низку історіософічних есе, літературно-критичних та публіцистичних статей. Серед них потрібно виділити «Крути. Народини нового українця», «Нариси з історії нашої культури», «Малоросійство» та ін.
Маланюк продовжив просвітницьку діяльність видатної особистості в нашій історії - «несамовитого Панька» ( Пантелеймона Олельковича Куліша), який все своє життя боровся за те, щоб ми були володарями своєї землі, а моральне обличчя  українців змінилося на краще : «Народе без пуття, без чести, без поваги». 

неділя, 5 лютого 2017 р.